Πέτρος Μακρίδης

ΠETPOΣ Θ. MAKPIΔHΣ
Aρχιτέκτων, MArch 
 
 
 
O Πέτρος Θ. Mακρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και έκανε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, από το οποίο αποφοίτησε το 1963.
 
Eίναι κάτοχος των πτυχίων του Aρχιτέκτονα Mηχανικού της Πολυτεχνικής Σχολής του Aριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (1970) και του Masters of Architecture από το Syracuse University των H.Π.A. (1971).
 
Tο 1971 ήταν συνιδρυτής και συμμέτοχος του αρχιτεκτονικού γραφείου “ΣBOYPA”. Tο 1978 ίδρυσε το τεχνικό γραφείο Π. MAKPIΔHΣ + ΣYNEPΓATEΣ, που το 2007 πήρε την εταιρική μορφή Π. MAKPIΔHΣ + ΣYNEPΓATEΣ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, της οποίας ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Μετεξέλιξη της εταιρείας αποτελεί η σημερινή μορφή του γραφείου με την ονομασία MAS architects. 
 
 
Στη διάρκεια των τελευταίων σαράντα χρόνων, ο αρχιτέκτων Π. Μακρίδης σχεδίασε, επίβλεψε και κατασκεύασε πολλά δημόσια και ιδιωτικά έργα σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει ασχοληθεί συστηματικά με τον ενεργειακό και βιοκλιματικό σχεδιασμό των κτιρίων.
 
O κ. Mακρίδης έχει συνεργασθεί με πολλά τεχνικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 
Έχει πάρει μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις.
 
Aρχιτεκτονικές και πολεοδομικές μελέτες που συνέταξε καθώς και κριτικά σχόλια για τη δραστηριότητα του γραφείου, δημοσιεύθηκαν σε διάφορα βιβλία και περιοδικά. ‘Eχει παρουσιάσει πολλά έργα του σε Συνέδρια, Ημερίδες και Σεμινάρια.
 
Eίναι μέλος του Tεχνικού Eπιμελητηρίου Eλλάδος, του Συλλόγου Aρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Aρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Aνωτάτων Σχολών (ΣAΔAΣ), μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών (ΣΕΠΑΚ) και μέλος το Δ.Σ., μέλος του Mακεδονικού Mουσείου Σύγχρονης Tέχνης, του Mουσείου Bιομηχανικού Σχεδιασμού, του ΣΑΑΚ Ανατόλια και της ΧΑΝΘ.
 
ΓΛΩΣΣEΣ : Ελληνικά, Aγγλικά