Στέφανος Παλλάντζας

Στέφανος Παλλαντζάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΠΑΚ.

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου ειδικεύτηκε στον χρονικό και οικονομικό προγραμματισμό μεγάλων έργων. Για είκοσι σχεδόν χρόνια ασχολήθηκε με το project management και την τεχνική υποστήριξη με εξοπλισμούς και υλικά μεγάλων έργων. Το 2009 εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με επιτυχία το πρότυπο Passive  House σε κτίριο μονοκατοικίας στην Πεντέλη. Τον Μάρτιο του 2013 ίδρυσε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (www.eipak.org) , το οποίο σήμερα αποτελεί επίσημο εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων στην Ελλάδα και την Κύπρο, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Με την ομάδα Passivistas (www.passivistas.com ), ολοκλήρωσε το πρώτο παθητικό κτίριο από ανακαίνιση στην Αθήνα, ένα κτίριο, ανοιχτό σε επισκέψεις σε κάθε ενδιαφερόμενο,  που αποτελεί πλέον και την έδρα του ΕΙΠΑΚ.

Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις για το Παθητικό Κτίριο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία και Τουρκία, ενώ είναι εισηγητής στα Passive House Basics και Certified PH DesignerΣεμινάρια που γίνονται σε όλη την Ελλάδα και την Τουρκία. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικού Κτιρίου από την ημέρα της ίδρυσης της, και μέλος του Affiliates Council και της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της iPHA από το 2013. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια, μεταξύ αυτών, η ετήσια Passive House Mountain Academy στην Σλοβακία., στο 20o Παγκόσμιο Συνέδριο που θα γίνει στο Darmstadt, κ.α. Είναι πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικών κτιρίων από το Μάρτιο του 2014 και Πιστοποιημένος CPHD Trainer από τον Ιούνιο του 2013.