Άνοιξαν τις πύλες τους Infacoma και Aquatherm στο MEC Παιανίας Θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος, 2018
 
Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας   Υφυπουργός  Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ  Στέργιος Πιτσιόρλας

Εξωστρέφεια και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προκύπτουν από την βελτίωση της οικονομίας το 2018 και την άνοδο του τουρισμού, είναι τα στοιχεία στα οποία μπορεί να βασιστεί ο κλάδος των κατασκευών για να επιτύχει μία καλύτερη πορεία.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκθεσιακού «διδύμου» Infacoma-Aquatherm Athens 2018, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο κλάδος των κατασκευών γίνεται πιο εξωστρεφής και σαν χώρα αλλάζουμε νοοτροπία και αγωνιζόμαστε για να αποκτήσουμε μία πιο ανταγωνιστική οικονομία.

Ο κ. Πιτσιόρλας συνεχάρη την ΔΕΘ-Helexpo για την εξαιρετική δουλειά της και σημείωσε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως η έκθεση καταβάλλει προσπάθεια να κινήσει την αγορά των κατασκευών μέσα από την διοργάνωση αυτών των εκθέσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε πως έχουν προγραμματιστεί 500 επαγγελματικά ραντεβού με εκπροσώπους επιχειρήσεων από 11 χώρες και μεταξύ των εκθετών περιλαμβάνονται Βουλγαρικές και Τουρκικές εταιρείες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής κ. Νάσος Αναγνωστόπουλος επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι ο μεγαλύτερος φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης έργων και επιδιώκει αμφίδρομη επικοινωνία με πρόσωπα, θεσμούς και επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών για να αναπτυχθεί η αγορά.

Την άνοδο των πωλήσεων που επιτυγχάνουν διαπιστωμένα οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις δύο εκθέσεις, υπογράμμισε ο κ. Βαγγέλης Χαραλάμπους, εκ της εταιρείας Be Best (με την οποία

η ΔΕΘ-Helexpo διοργανώνει από κοινού τις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm).

Οι εκθέσεις Infacoma και Aquatherm Athens 2018 πραγματοποιούνται σε εκθεσιακό χώρο επιφάνειας 12.000 τ.μ. του MEC Παιανίας με σημαντικά αυξημένες συμμετοχές, που φτάνουν τις 220 (άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες).

Η Aquatherm αποτελεί ένα παγκοσμίου φήμης εκθεσιακό brand της Reed Exhibitions, με αποκλειστική παρουσία για τα Βαλκάνια και την Τουρκία, ενώ η Infacoma συνιστά έκθεση-θεσμό για τον κλάδο εντός και εκτός Ελλάδος εδώ και 34 χρόνια.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα νέα προϊόντα και τις τεχνικές και τεχνολογικές εξελίξεις στους κλάδους δόμησης, ανακαίνισης, θέρμανσης, μονωτικών υλικών και κουφωμάτων, κλιματισμού, διαχείρισης νερού, εξοικονόμησης ενέργειας, πισίνας και spa για κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχειακές μονάδες. Το «παρών» δίνουν και οι μεγαλύτερες εταιρείες των κλάδων παραγωγής προϊόντων αλουμινίου και κουφωμάτων, καθώς και υαλοπινάκων.

Οι δύο εκθέσεις βρίσκονται δίπλα και στην τουριστική αγορά και καλούν τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, μεσαίων ξενοδοχείων και τουριστικών διαμερισμάτων, καθώς και μικρών καταλυμάτων από όλη τη χώρα, να επισκεφθούν τις εκθέσεις και να ενημερωθούν αναλυτικά για τις τελευταίες και καινοτόμες κατασκευαστικές και σχεδιαστικές τάσεις.

Στο πλαίσιο των Infacoma και Aquatherm θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια και ημερίδες.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών διατίθεται δωρεάν μεταφορά από και προς το MEC Παιανίας με λεωφορεία της διοργάνωσης, από τον σταθμό Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ειδικότερα, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκθέσεων θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των επισκεπτών από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανά 60 λεπτά, καθώς και από και προς τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» ανά 30 λεπτά. Το ωράριο λειτουργίας των εκθέσεων είναι το εξής: Σάββατο και Κυριακή (10/2 και 11/2) 10:00-21:00 και Δευτέρα 12/2 10:00-20:00.