Τη δεσπόζουσα θέση της τόσο στην εσωτερική εκθεσιακή αγορά όσο και στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης επανεπιβεβαίωσε η Διεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Προκατασκευών και Τεχνολογίας, Infacoma, που επέδειξε σημαντικές αντοχές στην 32η διοργάνωσή της. Μάλιστα, για μια ακόμη φορά και παρά τη δύσκολη πολιτικοοικονομική συγκυρία διατήρησε τη δυναμική της και καταγράφηκε ως η μοναδική έκθεση στον κλάδο της δόμησης στην Ελλάδα. Από τις 12 έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2015 άνοιξε παράλληλα με την 7η EnergyTech τις πύλες της, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο και ανοίγοντας πεδία συνεργασίας για εκθέτες και επισκέπτες.

Είναι ενδεικτικό πως περισσότεροι από εννέα στους δέκα εκθέτες της εκτίμησαν πως η συμμετοχή τους σε αυτή θα φέρει επιπλέον δραστηριότητα στις επιχειρήσεις τους, ενώ στην ίδια περίπου αναλογία εμφανίζονται είτε αποφασισμένοι είτε εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στην επόμενη διοργάνωση.

Μέσω της 32ης Infacoma οι εκθέτες κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να πετύχουν τους στόχους της πληροφόρησης, προβολής και δημιουργίας επαφών για την εξασφάλιση παραγγελιών από νέους πελάτες. Μάλιστα ο τελευταίος αυτός στόχος επετεύχθη σε καλό και πολύ καλό βαθμό από έναν στους δύο εκθέτες. Ιδιαίτερα θετική ήταν η αποτίμηση της 32ης Infacoma και από τους προσκεκλημένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες που βρέθηκαν στη διοργάνωση, οι οποίοι σε ποσοστό 63% την αξιολόγησαν με βαθμούς από 7 έως 9. Μάλιστα οι συναντήσεις των hosted buyers με τους εκθέτες θεωρήθηκαν αποδοτικές σε ποσοστό 91%. Σημειώνεται ότι οι προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προήλθαν κατά κύριο λόγο από την Κύπρο (54%), με τη Ρωσία (31%) και τη Ρουμανία (15%) να ακολουθούν.

Παράλληλα δύο στους δέκα επισκέπτες κατάφεραν να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της έκθεσης.   

Μαζί Infacoma και EnergyTech αποτελούν ένα δυναμικό εκθεσιακό «δίδυμο», που δίνει την ευκαιρία προβολής, ενημέρωσης, και δημιουργικών επαφών σε εκθέτες και επισκέπτες. Συνολικά οι δύο εκθέσεις κάλυψαν πέντε περίπτερα και υπαίθριους χώρους, δηλαδή πάνω από 8.000 τετραγωνικά μέτρα καθαρά. Ο αριθμός των εκθετών προσέγγισε περίπου τους 400, ενώ στην EnergyTech οι νέοι εκθέτες ξεπέρασαν το 25%.