ΕΓΚΑΙΝΙΑ INFACOMA-ENERGYTECH

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 12 Φεβρουάριος, 2015
Την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων από τη φετινή υλοποίηση των εκθέσεων Infacoma και EnergyTech, ευχήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αντώνης Γυφτόπουλος, που εγκαινίασε πριν από λίγο τις δύο διοργανώσεις.
 
 
Το μεγαλύτερο εκθεσιακό "δίδυμο" στον κλάδο των δομικών υλικών και της  ενέργειας, οι εκθέσεις Infacoma και EnergyTech, άνοιξαν σήμερα τις "πύλες" τους στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. 
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως παρόλο που είναι μία δύσκολη περίοδος για τον κλάδο των κατασκευών, εντούτοις η Infacoma διατηρεί τον δυναμισμό της και καλύπτει περισσότερα τετραγωνικά μέτρα φέτος, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση. Παράλληλα, επισήμανε πως πάνω από το 25% των εκθεσιακών συμμετοχών στην EnergyTech είναι νέοι εκθέτες.
 
Ο κ. Ελευθέριος Ταφρόγλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, τόνισε πως τα εγχώρια προϊόντα αλουμινίου δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν, σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά. Ακόμη, δήλωσε πως η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου προσδοκά να διευρύνει τη συνεργασία της με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα.  
 
Στην φετινή Infacoma έχει γίνει πραγματικότητα η μαζική συμμετοχή του κλάδου του αλουμινίου, μέσω της συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου, που είναι υποστηρικτής της διοργάνωσης.
Χαιρετισμό στα εγκαίνια των δύο εκθέσεων εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, ενώ τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης μετέφερε ο κ. Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων.
 
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ακόμη οι Βουλευτές Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού κα. Χριστίνα Ταχιάου.
 
Η Infacoma και η EnergyTech τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα και Χορηγός η Skyserv.
 
Για όλους τους επισκέπτες και των δύο εκθέσεων προσφέρεται η δυνατότητα για δωρεάν parking εντός του εκθεσιακού κέντρου με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου.