Ξεκινούν σήμερα δυναμικά Infacoma-Aquatherm στην Αθήνα

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 3 Μάρτιος, 2017

Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο Detrop-Oenos και Ελλήνων Κόσμημα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Με 200 εκθέτες, συμμετοχές από 17 χώρες και εκθεσιακό χώρο 10.000 τ.μ. ξεκινά σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi το εκθεσιακό «δίδυμο» Infacoma-Aquatherm, που θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου. Έντονος είναι ο διεθνής χαρακτήρας των δύο εκθέσεων, καθώς οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες τους προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία και προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες. Μεταξύ των ξένων εμπορικών επισκεπτών ξεχωρίζει η ομαδική συμμετοχή επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου της Timisoara Ρουμανίας, ενώ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 250 επαγγελματίες από όλη τη χώρα.

Η Infacoma στα 33 χρόνια ζωής της αποτελεί πρωταγωνίστρια έκθεση του κλάδου της δόμησης και των κατασκευών, ενώ η Aquatherm, που εκπροσωπεί τους τομείς της οικιακής και βιομηχανικής θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού, διαχείρισης νερού, ύδρευσης και αποχέτευσης, ενέργειας και εξοπλισμού για εγκαταστάσεις σε σπα, σάουνες και πισίνες, είναι ένα διεθνούς φήμης brand. Οι Infacoma-Aquatherm διοργανώνονται από κοινού με την Be-Best και έχουν τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος. Τα εγκαίνια των Infacoma-Aquatherm θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης.

Αύριο, 3 Μαρτίου τη σκυτάλη παίρνουν οι εκθέσεις τροφίμων-ποτών Detrop-Oenos στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ελλήνων Κόσμημα στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop-Oenos θα καλύψει φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες από 36 χώρες, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν 5.500 επιχειρηματικά ραντεβού. Τα εγκαίνια των Detrop-Oenos θα πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης.

Τέλος η Ελλήνων Κόσμημα, η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων των Βαλκανίων, αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εγκαίνια της Ελλήνων Κόσμημα θα πραγματοποιήσει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη.

Οι δύο διοργανώσεις θα ολοκληρωθούν στις 6 Μαρτίου.