ΠΡΟΦΙΛ GREEN VILLAGE

GREEN BUILDING IS THE FUTURE

Το DPOINT Green Village είναι η «πράσινη» εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΔΕΘ HELEXPO και το Interiors from Greece και εστιάζει στη βιωσιμότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση νέων πόρων.

Επιπλέον, δίνει έμφαση στη συμβολή που έχουν οι εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ο οικιακός αυτοματισμός στο σχεδιασμό κτιρίων με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, προκειμένου να δημιουργηθούν οι «Έξυπνες Πόλεις» του μέλλοντος. Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί παράλληλα με τις εκθέσεις Infacoma και Aqua-Therm στο Περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά, στις 11-14 Φεβρουαρίου 2016, το DPOINT Green Village θα καλύπτει περισσότερα από 400τμ του Εκθεσιακού ενώ βασικοί διαδραστικοί πυρήνες του θα είναι το «Πράσινο Συνέδριο», DPOINT GREEN CONFERENCE και η ειδική εγκατάσταση 0+ house. Μια σειρά από συναντήσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις προϊόντων και project έχει τον πρώτο λόγο, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και γενικότερα τον «πράσινο» τρόπο ζωής.

Δεν πρόκειται για μια κλαδική έκθεση αλλά για έναν τρόπο επικοινωνίας των νέων, οικολογικών δεδομένων στις κατασκευές και τα βιώσιμα κτίρια, μέσα από μια σειρά θεματικών που περιλαμβάνει τις τρέχουσες ενεργειακές προκλήσεις στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και ικανοτήτων αναφορικά με έννοιες όπως οικοβιωσιμότητα, βιο-κτίρια, αστική ανάπλαση, εξοικονόμηση ενέργειας.

Κατά το DPOINT GREEN CONFERENCE, εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου θα προβούν σε αναλύσεις και συζητήσεις που σκοπό έχουν να «ρίξουν φως» στις πράσινες κατασκευές. Η βιωσιμότητα και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας τίθενται σε πρώτο πλάνο και αποκρυπτογραφούνται.

Ταυτόχρονα, το special installation 0 house, σε σχεδιασμό του αρχιτεκτονικού γραφείου MAKRIDIS ASSOCIATES ARCHITECTS, αποτελεί το πρώτο, modular σπίτι και αντικατοπτρίζει όλες τις σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους που οδηγούν σε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής κατά τον οποίο προάγεται η έννοια της αειφορίας, μέσω του βιοκλιματικού σχεδιασμού, τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και πρότυπων μεθόδων δόμησης.

Το DPOINT Green Village συμβάλλει ώστε φορείς, σχεδιαστές και κατασκευαστές να κατανοήσουν καλύτερα νέες έννοιες όπως βιώσιμα κτίρια, παθητική στέγαση και αστική ανάπλαση. 

Στόχος του Green Village είναι να παρέχει σε σχεδιαστές και εταιρίες πρακτικές πληροφορίες και καινοτόμες τεχνικές λύσεις για κατασκευές που εξοικονομούν και ενδεχομένως, παράγουν ενέργεια.

 

0+ HOUSE: το πρώτο καινοτόμο modular, prefab οικολογικό σπίτι
 
Φανταστείτε ένα σπίτι το οποίο μπορείτε να το συνθέσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να το τροποποιήσετε σύμφωνα με τις μελλοντικές συνθήκες που θα προκύψουν.

Φανταστείτε το ίδιο σπίτι να μπορεί να εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα, νερό και πρώτες ύλες αποτελώντας ένα πρότυπο σπίτι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης που ακολουθεί πιστά τις αρχές της Αειφορίας.

Ανακαλύψτε νέες μεθόδους ευέλικτων και οικονομικών τρόπων δόμησης καθώς και τα πιο σύγχρονα και προηγμένα ελληνικά και ξένα οικολογικά δομικά υλικά.

Ανακαλύψτε νέες αξίες στον τρόπο κατοίκισης και διαβίωσης όπου η σχέση με το περιβάλλον έχει πρωτεύοντα ρόλο.

Γοητευτείτε από την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις εφαρμογές της στην κατοικία και εξερευνήστε τη συμβολή της στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

 

0+ HOUSE THEATER BOX

 
Βασικός πρωταγωνιστής του DPOINT GREEN VILLAGE είναι το 0+ house 3D Theater Box. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν κατά μήκος ενός εκθεσιακού διαδρόμου ο οποίος θα απαρτίζεται από αρχιτεκτονικά σχέδια και θα καταλήγει σε ένα σκοτεινό Theater Box. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν την εικονική περιήγηση σε όλες τις φάσεις κατασκευής του πρώτου modular, προκατασκευασμένου, οικολογικού σπιτιού στην Ελλάδα που έχει ως βασικό γνώμονα τη φύση και την προστασία της. 
 
Χάρη στο βιοκλιματικό του σχεδιασμό, τα επιλεγμένα υλικά κατασκευής προσαρμόζονται πλήρως στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του τόπου εγκατάστασης του. Την ίδια στιγμή, η ηλιακή ακτινοβολία και το φυσικό φως αξιοποιούνται στο μέγιστο ενώ η μορφολογία του κελύφους - μέσω της χρήσης συγκεκριμένων υλικών και μεθόδων - συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.
 
 
  • Σχεδιασμός 0+house: MAKRIDIS ASSOCIATES ARCHITECTS
  • Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη: Ι. E. ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  • Στατική Μελέτη: ΠΕΝΕΛΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.