Με θετικό πρόσημο έκλεισε το φετινό εκθεσιακό τρίπτυχο της HELEXPO, 28η INFACOMA, 35η MARMINSTONE

Ημερομηνία: 
Τρίτη, 22 Φεβρουάριος, 2011
Με θετικό πρόσημο έκλεισε το φετινό εκθεσιακό τρίπτυχο της HELEXPO, 28η INFACOMA, 35η MARMINSTONE και 3η ENERGY TECH, αφιερωμένο στη δόμηση, την οικολογία, την πράσινη ανάπτυξη και την ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 ως τις 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 
 
Το εκθεσιακό αυτό τρίπτυχο, χάρη στην αξιοπιστία της HELEXPO στη διοργάνωση διεθνών εκθέσεων υψηλού κύρους, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 40 χιλιάδες επισκέπτες με άμεσο και ειδικό ενδιαφέρον, καθιστώντας πλέον τη Θεσσαλονίκη κέντρο της ενέργειας και της δόμησης. Οι εταιρείες που επέλεξαν να συμμετάσχουν στις τρεις αυτές εκθέσεις για τη δόμηση, την οικολογία, την πράσινη ανάπτυξη και την ενέργεια όχι μόνο δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, αλλά κατάφεραν εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας να στείλουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του κλάδου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, και πιο συγκεκριμένα για τα μεγάλο ειδικά αφιερώματα «Energyland και Domisis» της 76ης ΔΕΘ, στα οποία θα συμμετέχουν εταιρείες με αντικείμενα: Εναλλακτικές & Ανανεώσιμες ενέργειας, PELLET, Ξύλο, Φυσικό Αέριο, Ηλιακή Ενέργεια - Φωτοβολταικά – Γεωθερμία, Θέρμανση – Ψύξη, Τεχνολογία και εξοπλισμούς, Οικολογική Δόμηση. 
 
Παράλληλες εκδηλώσεις
 
Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και μεγάλη συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκαν και οι παράλληλες, με τις τρεις εκθέσεις, εκδηλώσεις και ιδιαίτερα η ημερίδα για την Ολιστική Αρχιτεκτονική και την Οικολογική Δόμηση που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και το Περιοδικό ECOΔΟΜΕΙΝ, σε συνεργασία με την ΗELEXPO και η διημερίδα για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων που συνδιοργανώθηκε από τη HELEXPOκαι το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ). Από το βήμα της διημερίδας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, υπογράμμισε ότι «η ενέργεια θέλει συνέργεια», ενώ από το ίδιο βήμα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Υπουργείου, τόσο για το σύνολο της χώρας, όσο και για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και μία ενημερωτική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης EnterpriseEuropeNetwork και για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ENVISMART, με διοργανωτές την Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων (ΕΚΕΠΥ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλη του Δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, σε συνεργασία με τη HELEXPO.
 
Χορηγός της 3ης ENERGYTECH ήταν η Εθνική Τράπεζα.
 
Βραβεύσεις
Στο πλαίσιο της 28ης  Διεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Μπάνιου, Προκατασκευών και Τεχνολογίας, INFACOMA και της MARMINSTONE ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO κ. Πάρι Μαυρίδης απένειμε τα ακόλουθα βραβεία και επαίνους:
 
INFACOMA
ΒΡΑΒΕΙΑ KAΛΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
IWOOD, SCHUECO INTERNATIONAL KG, ΕΞΑΛΚΟΑ.Ε, ΑΛΟΥΜΥΛΑ.Ε., OVAL SYSTEM, 
ΒΙΕΜΕΤΑΛΠΑΝΕΛΑ.Ε. – ARKHON PANEL, TZAKIA ΛΑΖΑΡΟΥ, AXIS – ΟΜΙΛΟΣΦΡΑΓΚΟΥ
 
ΕΠΑΙΝΟΙ
ΕLVIAL A.E., ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΠΑΝΙΔΗΣΑΒΕΕ, ΤΕΧΝΗΑ.Ε. – ΠΑΝΤΕΛΟΣ, DIDOR ΕΛΛΑΣΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟΙΧΑΡΤΟΤΥΠΟΙΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣΑ.Ε., TETRALUX –ΤΖΕΛΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑΕΕ, FIBROTERMICA, KΑΜΑΡΙΔΗΣΑΒΕΕ, KARAVCO, REGAL – ΡΑΛΛΑΚΗΣΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΑΓΚΟΡΤΖΑΙ. ΥΙΟΙΟ.Ε.
 
EIΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ
KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ, AEBE ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΔΙΟΥΝΥΣΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, 
ΤΙΚΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕ.
 
MARMINSTONE
 
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
MARMOR SG A.Ε., INTERLINE STONES
 
ΕΠΑΙΝΟΙ
ΦΙΛΙΑΝΟΣ Α.Ε. 
 
ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ
ΑΚΡΙΒΟΣ STONES-ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΟΙ ΣΥΚΗΣ & ΠΗΛΙΟΥ 
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ ΑΦΟΙ Ο.Ε.
ENERGYTECH
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
 
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. – Σ.Κ. Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ, ΙΝΤΕΡΠΛΑΣΤ Α.Ε., ΑRIESA.E. 
ΕΠΑΙΝΟΙ
TERRAVERDE Σ.Κ. Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ, MECHANOSOLAR Σ.Κ.Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ, KARINA, ENGAIAS.A.
ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ 
MECHATRONABEE Σ.Κ.Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ, PIPELIFE ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΕΝΟΛΙΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε., ECOHEPHASTUSAE