Σε εξέλιξη από χθες, η 28η INFACOMA, η 35η MARMIN και η 3η ENERGY TECH

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος, 2011

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το φετινό εκθεσιακό τρίπτυχο της HELEXPO, αφιερωμένο στη δόμηση, την οικολογία, την πράσινη ανάπτυξη και την ενέργεια, το οποίο λαμβάνει χώρα μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και απαρτίζεται από την 28η INFACOMA, την 35η MARMIN και την 3η ENERGYTECH. 

Στο πλαίσιο των τριών εκθέσεων διοργανώνονται δύο ημερίδες, μία για την Ολιστική Αρχιτεκτονική και την Οικολογική Δόμηση και μία για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων, καθώς και μία ενημερωτική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης EnterpriseEuropeNetwork και για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ENVISMART. 

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ανοίγει σήμερα στις 17:30 τις εργασίες διημερίδας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων, που συνδιοργανώνεται από τη HELEXPOκαι το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ). Η διημερίδα πραγματοποιείται στην Αίθουσα Α του Συνεδριακού Κέντρου Ν. Γερμανός, ενώ ο κ. Μανιάτης νωρίτερα θα περιηγηθεί σε περίπτερα των τριών εκθέσεων. Οι εργασίες της διημερίδας συνεχίζονται και αύριο, καθώς στις 11:00 θα παραστεί και θα εκφωνήσει ομιλία ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης.

Ακόμη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, πραγματοποιείται αύριο (στις 18:00), στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», Ημερίδα Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και Οικολογικής Δόμησης, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και το Περιοδικό ECOΔΟΜΕΙΝ, σε συνεργασία με την ΗELEXPO. 

Επίσης σήμερα πραγματοποιείται (με έναρξη στις 14:00 στην Αίθουσα Β΄ του Συνεδριακού Κέντρου Ν. Γερμανός) ενημερωτική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης EnterpriseEuropeNetwork και για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ENVISMART, με διοργανωτές την Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων (ΕΚΕΠΥ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλη του Δικτύου EnterpriseEuropeNetwork-Hellas, σε συνεργασία με τη HELEXPO. 

Χορηγός της 3ης ENERGYTECH είναι η Εθνική Τράπεζα.